Brasserie UP, een prachtig nieuw concept in de stad

0

Een uniek concept waar mensen een tweede kans krijgen. Zo kan je het best de mooie gedachte achter Brasserie UP omschrijven. Jonge mensen die hun verslaving hebben overwonnen, gaan bij Brasserie UP hard aan het werk om hun leven een nieuwe wending te geven. Leren en werken worden gecombineerd en na een jaar wordt het harde werken afgerond met een MBO diploma. Wat een mooi initiatief en top dat de Brasserie is gevestigd in onze mooie stad. Leuk in Den Haag ging langs.

Het eerste wat opvalt bij Brasserie UP is de unieke ligging van het pand: op een hoek van de Javastraat. Zo biedt UP niet één, maar twee heerlijke terrassen. Wel zo fijn als je kunt kiezen voor een plekje ín, of juist uit de zon. Ook binnen is het fijn vertoeven. De inrichting is er eentje zonder veel poespas, maar met veel smaak. Ik voelde me er dan ook direct thuis. De prachtige originele oude vloer combineert mooi met het hout van de tafels en stoelen. Op grote borden die bij de open keuken hangen wordt in één oogopslag duidelijk wat voor lekkers Brasserie UP allemaal te bieden heeft. Onder het motto “diervriendelijk & duurzaam” kun je er terecht voor een heerlijke lunch, een kopje koffie met wat lekkers of heerlijk schepijs. Leuk detail: alles van de kaart is bereid met eerlijke producten uit de Haagse regio.

IMG_2426

Wij waren er rond lunchtijd en op het menu stond veel lekkers. Een proeverijtje (klein kopje soep en twee kleine broodjes van de kaart) is natuurlijk altijd een topper. Maar ook de UP burger, een fantastische boerenbol met Schots rundvlees, tomaat, augurk en boerenkaas deed wat met mijn smaakpapillen. Uiteindelijk zwichtte ik voor de belle Hélène, hoe kan het ook anders met mijn naam. Een overheerlijke Italiaanse bol met daarop kipfilet in een gorgonzolasaus.

IMG_2421

Over de bediening heb ik trouwens niets dan lof. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en hebben kennis van de gerechten op de kaart. Aangevuld met het enthousiaste en bevlogen verhaal van eigenaar Willem maakten zij mijn lunch bij Brasserie UP tot een feestje.

Naast lekkere koffie met taartjes en heerlijke lunches biedt Brasserie UP ook verantwoorde afhaalmaaltijden, altijd dagvers en het aanbod verschilt per week. Heb je een keer een feestje, schakel dan ook zeker de Brasserie in. Zij kunnen catering tot maximaal 500 personen aan.

Brasserie UP
Javastraat 69a
2585 AG Den Haag.
Tel: 070-3608381
Email: info@brasserieup.nl

Geopend dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Share.

Leave A Reply