Iedereen Hagenaar, of Hagenees, wat je wilt, is natuurlijk bekend met de Haagse kakker. Het is echte Haagse specialiteit. Een kakker is een soort krentenbrood wat gevuld is met spijs. Het lijkt een beetje op een stol, maar dan nét iets anders. De Haagse kakker is waarschijnlijk ooit ontstaan omdat de Hagenaars, of Hagenezen, eigenlijk een beetje krenterig waren en zich groter wilden voordoen dan ze eigenlijk ware. Dit deden ze dan door een royaal krentenbrood te bakken, wat vervolgens cadeau werd gedaan. Best een grappig weetje!
En omdat wij zelf niet zo heel erg van de bak zijn, vroegen wij Simone van Simone’s Kitchen zo’n overheerlijke kakker voor ons te bakken. Zij gebruikte hiervoor het recept van Menno, je kent hem nog wel van Heel Holland bakt. En wát een pracht exemplaar is het geworden.
Wil jij er zelf eentje bakken? Je vindt het recept op de site van Simone. Laat je het resultaat zien via de Facebookpagina of de Instagram account van Leuk in Den Haag? Tof!