Fietsbel Festival

0

fietsbelEen Fietsbel Festival, wat is dat nou weer? Dat was mijn eerste reactie ook. Dus ik ging op onderzoek uit. En wat blijkt? Het is een prachtig initiatief om Den Haag per fiets te ontdekken en het fietsen te stimuleren. Leuk toch?

Het programma van het Fietsbelfestival is helemaal gratis! Dit is er te doen:

1. Vreemde fietsen?
Het is als fietsen, je verleert het nooit meer! Of toch wel? Weet jij je staande te houden op deze bijzondere fietsen? Je mist een wiel, je stuurt naar rechts en rijdt naar links, je trapt naar voor maar gaat naar achter… het kan allemaal.

2. Pimp je fiets
Heb je een fiets die wel een kleurtje kan gebruiken? Maak dan wat moois van je stalen ros bij Pimp je Fiets. De potjes verf en spuitbussen staan klaar, dus laat je creativiteit de vrije loop!

3. Slowfietswedstrijd
Wie fietst het langzaamste van allemaal? Test je slowfiets kwaliteiten tijdens een spannende wedstrijd met je vrienden of familie. Let op: de vloer is lava! Val dus niet om.

4. Bandenplak workshop en fiets APK
Het goed onderhouden van je fiets is belangrijk want het voorkomt dat er iets kapot gaat. Laat je fiets daarom keuren bij de Fiets APK en laat je adviseren over waar jij op moet letten om je stalen ros op en top in vorm te houden. Toch een lekke band? Bij de Bandenplakworkshop leer je hoe je zelf je band kan plakken en in no-time weer op pad kan.

5. Bakfiets DJ
Een bakfiets die je vrolijk maakt, dat is doet de Bakfiets DJ! Uit de oude fiets die oorspronkelijk door de PTT gebruikt werd klinken vrolijke deuntjes.

6. Fietsverhuur DuNord
Sta je ergens in Den Haag, en heb je snel een fiets nodig? Pak dan een stadsfiets! Met het gemakkelijke pick and go systeem ben je zo onderweg. Op het Fietsbelfestival kun je hier ook terecht als je een fiets wilt lenen voor de stadstour van de Haagse Gravin.

7. Haagse Gravin
Den Haag kun je het beste ontdekken met de fiets! Ga mee op ontdekkingstocht door de stad met de Haagse Gravin en laat je verrassen door het moois wat Den Haag te bieden heeft. Een tour duurt 45 minuten en start om 11.30 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur (en neem je eigen fiets mee).

8. Hans Struijk
Fietshandelaar Hans Struijk heeft alles op het gebied van de fiets. Van stadsfiets tot mountainbike, de nieuwste snufjes en accessoires. Op het Fietsbelfestival laat hij zijn nieuwste modellen zien. Een proefrit maken mag natuurlijk ook!

9. Kemper Fietsen
Kemper Fietsen is dé vouwfietsspecialist. Ze houden zich er al 25 jaar mee bezig en kunnen je dus goed adviseren. Voor iedere doeleinde is er weer een andere vouwfiets. Natuurlijk mag je ze zelf even testen en jezelf overtuigen hoe handig het is!

10. Buurtstallingen Den Haag
Helaas worden fietsen nog wel eens gestolen. Maar ook daar is een oplossing voor! In een buurtstalling kunnen bewoners tegen een kleine maandelijkse vergoeding hun fiets veilig stallen. Kom even langs om te kijken of er in jouw buurt nog een plekje vrij is.

11. BMX demonstratie en workshop
Dat je met een fiets meer kan dan alleen fietsen, dat weet Dez Maarsen als geen ander! Hij is sinds 2007 regerend Nederlands Kampioen en één van ’s werelds beste BMX fietsers. Op het Fietsbelfestival geeft hij tussen 12.00 en 16.00 uur ieder uur een BMX show. Daarna geeft hij een korte workshop en krijg je persoonlijke tips van deze ster!
Kijk voor een impressie op https://vimeo.com/75856559

bel zeeuwse knop

12. DryCycle
Met de fiets op pad en het regent? Dat probleem is opgelost door de uitvinder van DryCycle! Met de handige parapluhouder voor je fiets hou je beide handen aan het stuur en kom je droog over.

13. ANWB
Fietsen is leuk, en dat moet het ook blijven. Een team van de ANWB staat klaar om de verkeersvriendelijkheid te stimuleren door het introduceren van eenvoudige afspraken. Zo is en blijft fietsen voor iedereen een pretje.

14. De Haakbrigade
Haken op de fiets, dat zullen we je niet aanraden. Maar met deze super leuk gehaakte fietsaccessoires heb je wel direct zin om op je fiets te springen! Ze zijn allemaal uniek, dus een originelere fietsversiering vind je niet.

15. Biesieklette
Fietsenstallingen van Biesieklette, je vindt ze overal door de stad. Maar wist je dat je er niet alleen je fiets kan stalen, maar ook fietsen en zelfs kinderbuggy’s kan huren?

16. Dolomiti IJskar
Een heerlijke reden om even van je fiets te stappen.

17. Schminken
De jongste bezoekers van het Fietsbelfestival kunnen hun snoetjes laten schminken!

Informatie

Wanneer: 15 augustus 2015
Hoe laat: vanaf 11.00 uur
Waar: op het Plein

Volg het Fietsbel Festival op Facebook

Fietsbel festival

 

Share.

Leave A Reply