Kinderen de baas op het Binnenhof!

0
kinderrijk kinderen in tweede kamerHet is al heel lang geleden, maar mijn oma nam mij op 10 jarige leeftijd een keer mee naar Den Haag (ik woonde toen nog in Zeeland) en we gingen met een rondleiding mee door het Binnenhof. Ik mocht toen ook de Tweede Kamer in en de Ridderzaal, en ik weet nog hoe speciaal ik dat vond. Kinderen vinden het vaak geweldig, zeker nu net na de verkiezingen, waar veel scholen aandacht aan hebben besteed. Daarom vind ik het superleuk dat er op 25 april de gelegenheid is voor kinderen om de Tweede Kamer te ontdekken tijdens Kinderrijk. Kinderen de baas op het Binnenhof!

Kinderen de baas op het Binnenhof!

In de meivakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar de Tweede Kamer en de politiek ontdekken tijdens Kinderrijk op dinsdag 25 april. Het thema van deze editie is ‘Wij zijn de baas!’. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen kinderen een rondleiding volgen door de Tweede Kamer, al hun vragen stellen aan echte Tweede Kamerleden, hun eigen stad bouwen, de Politieke Bingo doen en hun eigen verkiezingsposter maken

Programma

Tijdens Kinderrijk zijn er de volgende activiteiten:
Kinderrondleiding Tweede Kamer: Mag je tijdens een vergadering naar de wc? Stemmen jullie op je eigen partij? Kinderen kunnen onze deskundige begeleiders de hemd van het lijf vragen.
In gesprek met een Kamerlid: Stel vragen aan echte Tweede Kamerleden in onze Parlementszaal, waaronder Sadet Karabulut (SP). Wat doet een Kamerlid? En hoe word je politicus?
Democracity: Bouw je eigen stad en maak kennis met democratische besluitvorming.
Politieke bingo: Hoeveel weet jij van politiek? Speel de bingo en win mooie prijzen.
Maak je eigen verkiezingsposter: Maak een mooie verkiezingsposter voor jouw politieke partij. Wat vind jij het belangrijkste?
Magnetic match: Weet jij welke politicus bij welke partij hoort?
 DemocratieLab: Onderzoek je mening in het DemocratieLAB. Hoe ver mag je bijvoorbeeld gaan om te demonstreren? Aan het einde krijg je een echt certificaat mee naar huis.
 Breng je stem uit: Op welke partij stem jij? Breng je eigen stem uit in onze stembus.

 Praktische informatie

Waar? ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag
Wanneer? Open van 11.00 tot 16.00 uur (doorlopend programma)
Entree: € 7,00 (kinderen t/m 3 jaar gratis)

Voor kaarten en meer informatie: www.prodemos.nl/kinderrijk

kinderrijk kinderen in gesprek

Share.

Leave A Reply