Lunch hotspot in de Frederikstraat

0

foam den haagOp een zonnige dag in de lente streken Heleen en ik neer in de lieve, kleine binnentuin van Foam Den Haag. Eigenaresse Rjimke was druk bezig in de keuken, en ik aanschouwende haar enthousiasme met plezier. Ondertussen genoot ik buiten van een kop koffie. Alsof je helemaal niet in de binnenstad zat, ik waande me in een rustieke, groene omgeving. Een heerlijk plekje, deze lunch hotspot in de Frederikstraat!

Interieur

Eerst maar eens vertellen over het interieur. Dat heeft altijd mijn aandacht, simpelweg omdat ik een mooi interieur belangrijk vind. Het draait voor mij echt niet alleen om goed eten: een sfeervolle plek om te zitten en een vriendelijke bediening zijn minstens zo belangrijk. Die ingrediënten zijn in elk geval alledrie aanwezig bij Foam Den Haag, maar over de andere twee punten later meer.

Zowel binnen als buiten is aan het interieur aandacht besteed. De keuken is open, de pasteltinten zorgen voor een warme sfeer en het principe less is more is toegepast. Foam Den Haag straalt rust uit.

Bediening

Rjimke en haar personeel zijn allemaal vriendelijk en snel. Aardig zijn kost niks, maar doet wel veel, en dat heeft Foam Den Haag goed begrepen. Rjimke maakte een gezellig praatje met ons, maar liet ons ook gezellig samen praten. Precies goed dus. Bovendien scoorde ze direct al punten bij mij door haar muziekkeus: Missy Higgens stond op!

rjimke

Eten

Als lunch kan ik de quesadilla’s aanraden: heerlijk waren ze! Maar als je meer van quinoa of falafel houdt kun je je hart ophalen. Alles is biologisch en zonder toevoegingen. Wie gezond wil eten, veganistisch of vegetarisch is, allergieën heeft of aan de lijn doet: Rjimke weet er wel raad mee. Voor jou tovert ze de lekkerste gerechten op tafel en indien gewenst zijn er eenvoudig ingrediënten weg te laten voor een allergie. Ook voor een ontbijtje kun je bij Foam terecht en ik twijfel nog of ik zal vertellen hoe ontzettend lekker de taartjes waren…

quesadilla

Catering

Foam Den Haag doet ook catering. Als ik dat eerder had geweten, dan had ik ze zeker ingeschakeld voor het feestje dat ik recent organiseerde voor een vriendin die glutenvrij eet. Ik ga het zeker onthouden voor de volgende keer.

Je komt er misschien wat minder snel, in de Frederikstraat (in het verlengde van de Denneweg), maar ik kan je verzekeren dat Foam Catering een hele goede reden is om een stukje om te lopen!

foam den haag tuintaartjes foam

Share.

Leave A Reply