Naar het oude Griekenland in het Rijksmuseum van Oudheden

0

Afgelopen weekend brachten wij een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het museum is prachtig gelegen aan het Rapenburg en goed bereikbaar met het OV. Vanaf het Centraal Station is het een klein kwartiertje lopen.

Gevel_deur_800p

De spannende wereld van de Grieken
Momenteel is er in het museum een audiotour die heel leuk is voor kinderen. Je ontdekt tijdens deze tour de Griekse wereld van tweeduizend jaar geleden. Je maakt kennis met de Griekse goden en je luistert naar spannende verhalen over helden en mythische wezens. Want sommige uitvindingen van de oude Grieken komen we nog steeds tegen. Denk maar aan ziekenhuizen, de Olympische Spelen én democratie. De tekst is ingesproken door tv-presentatrice Nienke de La Rive Box.

Je koopt de audiotour voor 2 Euro bij de kassa. Deze prijs komt dus nog op de entreeprijs voor kinderen t/m 17 jaar (3 Euro).

De tour, die ongeveer 50 minuutjes duurt, is geschikt voor kindjes vanaf een jaar of 7; onze 6-jarige was dus eigenlijk iets te jong. De vernieuwde afdeling ‘Egyptenaren’, die in het najaar van 2016 weer opent, zetten we in ieder geval in onze agenda. Want die mummies zien er wel heel spannend uit!

IMG_9543

Je vindt het adres, de openingstijden en de route op de website van het Rijksmuseum.

Share.

Leave A Reply