Ontbijten in Den Haag: ’t Goude Hooft

0

terras goude hooftIn het weekend vinden wij het vaak leuk om buiten de deur te ontbijten. Wij, dat is mijn man en ik, en 4 kindjes waarvan 1 baby. Dat betekent dat het dus ook een beetje kindvriendelijk èn betaalbaar moet zijn. Afgelopen zondag kozen we voor ’t Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt. Een prima plek voor een ontbijtje in de binnenstad met kinderen, zo bleek. Ik vertel je graag waarom.

’t Goude Hooft noemt zichzelf een Haagse Herberg anno nu en dat klopt wel. Het heeft wat weg van een bruin café, maar heeft wel de aandacht van een hippe tent. Er is een ruim en zonnig terras. We kwamen met kinderwagen, dus er werd ons gevraagd om wat meer aan de zijkant te gaan zitten, zodat de kinderwagen niet in de weg stond voor de andere gasten. Prima natuurlijk. We kozen een mooi tafeltje in de zon en bestelden 3 ontbijtjes a €8,50. Onze kinderen zijn namelijk geen grote eters, en we bestellen liever nog een ontbijtje bij, dan dat de helft niet op gaat.

We hoefden niet lang te wachten, wat heel fijn was met de kinderen, want die hadden trek! We werden verrast door de grote hoeveelheid en verscheidenheid van dit ontbijt. Voor €8,50 was het echt subliem. Er zat bij: een glas verse jus d’orange, een koffie of thee, een mand vol verschillende boterhammen, broodjes en croissants, diverse zoetigheid, diverse vleeswaren zoals ham, rosbief en kaas, een gebakken eitje met spek en een pakje yoghurt. We kregen het allemaal niet op, maar hebben er heerlijk van gegeten. Natuurlijk wel wat extra drankjes bijbesteld.

ontbijt goude hooft

Het brood was vers, het ei was lekker en alle overige dingen smaakten ook goed. Het terras ligt in de ochtend lekker zonnig en uit de wind, dus het was goed toeven. We hebben het er zeker 2 uur uitgehouden. Enige kleine minpuntje was dat er wat weinig boter was èn dat de wifi niet goed werkte. Maar verder… topplek! Aanrader dus.

Informatie

’t Goude Hooft
Dagelijkse Groenmarkt 13
2513 AL Den Haag
Telefoon 070 – 744 88 30
info@tgoudehooft.nl

Volg ’t Goude Hooft op facebook

bonnetje goude hooft

Share.

Leave A Reply