Shared dining bij restaurant Kurk

0

interieur kurkStel: je wil met een vriend of vriendin gewoon lekker ongedwongen ergens eten met een goed wijntje erbij.  Het hoeft niet hoogdravend chique te zijn, maar wel gezellig. Het wordt een bijklets-avond, dus liefst wil je iets van shared dining, zodat je allerlei hapjes kunt bestellen die je onder het genot van een buitengewoon lekker glaasje wit, rood of rosé kunt proeven. Waar ga je dan heen in Den Haag? Ik heb het antwoord voor je: je schuift aan bij Restaurant Kurk, die shared dining tot kunst verheven heeft.

Shared dining bij restaurant Kurk

Het interieur is sfeervol en gezellig. Het heeft iets weg van de combi van een gezellig bruin eetcafé, met hippe details. De hippe details zijn het wijnrek aan de wand bij het toilet bijvoorbeeld. Of de grote hoeveelheid lampen boven de bar. De tafels zijn gezellig, met een tekst “gereserveerd” van scrabble steentjes op de tafels, een plantje, een kaarsje en bestek.

scrabble kurkrestaurant kurk den haag wijnrek

Menukaart

Op de kaart vind je “bites”, dit zijn kleine gerechtjes die uitermate geschikt zijn om samen te delen. Ze kosten slechts een paar euro en geloof me, het is moeilijk kiezen. Wij kozen uiteindelijk voor de oesters, de crostini’s met sprot, de gebakken spiering (kleine visjes) en gegrilde groenten met burrata. Als amuse hadden we al een lekker plankje met boterzachte ham gekregen, dus we hadden inmiddels wel trek. Het was allemaal om je vingers bij af te likken, zo lekker. Daarna kozen we nog vier gerechten uit de dinerkaart. Deze hapjes zijn wat groter (en dus ook iets duurder). Ook daar vond ik het moeilijk kiezen, maar ik liet me vooral leiden door waar geen koriander bij zat, want daar ben ik persoonlijk niet zo gek op. Het werd een steak tartare, zeebaars op de huid gebakken (eet de huid ook op, hij is zo lekker knapperig!), de loempia van pulled duck en huisgemaakte ravioli van rivierkreeft. Niets op aan te merken, alle gerechten waren heel smakelijk. Mijn tafelgenoot moest daarna de bus halen, maar ik was zo verrast dat ik nog even bleef voor het dessert van de chef (met aardbeien, room en oreocookies) en een lekkere bak koffie (decafé). Het was een geweldige avond, ik kom zeker weten nog eens terug! Al was het alleen om alle andere gerechten van de kaart nog eens te proberen. Ik was nog lang niet uitgegeten, maar mijn buik zat helaas wel vol…

kurk sprotkurk groente

kurk spieringoesters kurk

kurk pulled duckkurk zeebaars

kurk sprotdessert kurk

Waar vind je restaurant Kurk?

Restaurant Kurk zit middenin een heel gezellig zijstraatje van de Javastraat: de Mallemolen. Hier vind je nog veel meer restaurantjes. Als je het verlichte straatje in loopt, doet het een beetje aan als een straatje in Parijs. Overal lichtjes, gezellig geroezemoes en zachte muziek dat uit de verschillende restaurantjes komt. Kurk heeft een groot terras waar je van de zomer zeker heerlijk kunt eten, maar gezien de regen gisteravond heb ik me daar niet aan gewaagd.

kurk buiten

Praktische informatie

Wil jij Restaurant Kurk een keer bezoeken voor shared dining of een gezellige borrel? Reserveren kan via de website van Restaurant Kurk. Hier kun je ook de menukaart alvast inzien, want je bent vast nieuwsgierig geworden wat er nog meer voor lekkers op de kaart staat? Je vindt Kurk aan de Mallemolen 12A en ze zijn open van maandag tot en met zaterdag.

Share.

Leave A Reply