Spannende voorstelling over mysterieus manuscript

0

KASSETT-posterTijdens de Maand van de Filosofie gaat de voorstelling KRAAK van muziektheatercollectief KASSETT in première. De voorstelling speelt na de première in Leiden in Zaal 3 in Den Haag met voorafgaand een filosofisch diner. KRAAK is een muzikale voorstelling over het mysterieuze Voynich manuscript en de filosofie van Ludwig Wittgenstein.

KASSETT

KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit schrijver en regisseur Frank Siera (winnaar Verse Tekst 2016), zangeres en actrice Oukje den Hollander en productieleider Selma Hanzon. Samen startten zij met behulp van Fonds Podiumkunsten in 2017 een Nieuwe Makers traject in samenwerking met de Veenfabriek, waarvan HOOFDROL afgelopen zomer het eerste resultaat was (“Een fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek”, **** van NRC).

Spannende voorstelling over mysterieus manuscript

KRAAK vertelt het verhaal van het 15e eeuwse Voynich manuscript. Dit vreemde boek met bizarre tekeningen en onbegrijpelijke taal is de heilige graal van de cryptografie: het doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten. Al eeuwenlang is het een bron voor mysterie en spannende speculaties. Is het manuscript de zoektocht naar de steen der wijzen? Is het een encyclopedie van een cultuur die verloren is gegaan? Of is het nonsens, misschien zelfs om veel geld mee te verdienen? Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, geheimtaal is een fascinerende wereld waar iedereen van geniet.

Muziek en filosofie

Met de voorstelling KRAAK doet KASSETT een verwoede poging het Voynich manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld. Dit doen zij samen met acteur Michaël Bloos, muzikanten Marijn Korff de Gidts en Lucas Kramer (van prijswinnende voorstellingen Untitled, 2017 en ONE.) en filosoof Gerko Tempelman. KRAAK zal op 13 april in Zaal3 spelen om 20.30, met voorafgaand een filosofisch diner waarin Gerko Tempelman alles zal vertellen over de taalfilosofie van Ludwig Wittgenstein. Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

Share.

Leave A Reply