Speuren en doen tijdens de voorjaarsvakantie

0

rijksmuseum van oudhedenIn de voorjaarsvakantie (20 februari t/m zondag 6 maart 2016) valt er weer van alles te beleven in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Kinderen kunnen elke dag aanschuiven bij de knutseltafels in de Tempelzaal om een Griekse schaal of lauwerkrans te maken. Ook kunnen ze met een Nienke-audiotour (€2) op avontuur in het museum en zijn er kinderworkshops ‘Pracht of prul?’ waar ze leren filosoferen als de oude Grieken (€3; 27 en 28 februari; 5 en 6 maart, reserveren via www.rmo.nl). Voor de kleinsten zijn er mooie kleurplaten.

Audiotour met Nienke

Met de Nienke-audiotour gaan kinderen in vijftig minuten langs de mooiste plekjes in het museum. Ze ontdekken daar van alles over de oude Grieken. Tv-presentatrice Nienke de La Rive Box vertelt er spannende en grappige verhalen bij. Bijvoorbeeld over de held Herakles, die met zijn blote handen een leeuw versloeg. Of over de avonturen van de Griekse goden, het raadsel van de sfinx en allereerste Olympische Spelen.

Workshop filosofie: pracht of prul?

Waarom staat een Griekse vaas wél in het museum, maar jouw favoriete drinkbeker niet? In deze workshop leren kinderen te filosoferen net zoals de oude Grieken dat deden, al meer dan tweeduizend jaar geleden.

  • data: zaterdag 27 en zondag 28 februari, zaterdag 5 en zondag 6 maart 2016
  • tijd: 11.00 – 12.00 uur
  • leeftijd: 8 tot 12 jaar
  • kosten: €3 (excl. entree museum)
  • aanmelden: via www.rmo.nl

Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum open van 10-17 uur, ook op maandag 22 en 29 februari 2016. Voor kinderen tot en met 4 jaar is de museumentree gratis. Kinderen van 5 tot en met 17 jaar betalen een entreeprijs van €3.

Te zien zijn de vernieuwde zalen over Grieken, Etrusken en Romeinen, drie nieuwe tijdelijke tentoonstellingen en de afdeling ‘Archeologie van Nederland’. De zalen over het oude Egypte worden momenteel verbouwd.

Share.

Leave A Reply