St. Patrick’s Day-viering op 17 maart in Den Haag

0

St Patricks Day grote marktDe Ieren kennen het wel: St Patrick’s Day is een grote feestdag. Ook in Den Haag wordt dit ieder jaar gevierd, en wel op de Grote Markt. Dit jaar alweer voor de 8e keer! Dit gratis evenement, dat jaarlijks duizenden Ieren trekt, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste viering van de nationale Ierse feestdag in Nederland. De ambassadeur van Ierland, Kevin Kelly, zal op 17 maart aanwezig zijn om namens de Ierse gemeenschap het startschot te geven.

Programma

De Grote Markt, het door cafés omringde plein in de binnenstad van Den Haag, gaat ook dit jaar weer flink uitpakken. Op het programma staan: Ierse muziek, optredens van de beste dansscholen van Europa in Riverdance-stijl, een Ierse menukaart, pinten Guinness van de tap én de uitzending van de Six Nations rugbyfinale op een groot scherm.

In het groen

Zaterdag 17 maart is de dag waarop miljoenen in groen geklede feestvierders wereldwijd de Ierse cultuur vieren. Zo oranje als de stad op Koningsdag kleurt, zo groen kleurt de Grote Markt op de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. Marco Bijsterbosch, muziekprogrammeur en organisator: ‘Den Haag is een internationale stad, dus waarom zouden we de kans niet aangrijpen om ook andere nationale feestdagen te vieren? Bovendien is het ook een feestdag die een stukje verbroedering met zich mee brengt. De feestgangers zijn allemaal samen één dag ‘Irish for a day’, en feesten samen als een échte Ier!”

 Optredens

De dag wordt afgesloten met een optreden van o.a. More Power To Your Elbow, de achtkoppige Keltische folkrocksensatie uit Ierland die onlangs haar 25e verjaardag vierde en speciaal voor deze viering wordt ingevlogen.

Praktische informatie

St Patrick’s Day vindt plaats op zaterdag 17 maart van 12.00 uur tot 23.00 uur. De toegang is helemaal GRATIS! Voor meer informatie: stpatricksdaydenhaag.nl
Share.

Leave A Reply