De foutste winkel van het seizoen: de Pepernotenfabriek!

0

gevel pepernotenfabriek Eigenlijk zou ik ‘m moeten mijden. Maar op de één of andere manier word je er gewoon naartoe getrokken. Je ruikt het buiten al, die zoete, kruidige geur, als je er langsfietst op de Denneweg. Als je dan ook nog eens de schattige gevel ziet en de drukte binnen, dan kun je niet anders dan stoppen.

Hier is het. De Pepernotenfabriek.

In de etalage liggen de zakken met kruidnootjes opgestapeld. Aan de linkerkant zie je rekken vol met pepernoten in allerlei kleuren, smaken en formaten. Verderop in de winkel staan diverse zakken gepresenteerd op een overzichtelijke tafel. Maar eigenlijk moet je bij de kassa zijn…

Daar staan namelijk allerlei pepernoten in metalen kommetjes om te proeven. Let op: je mag ze niet met je handen pakken! Wel zo hygiënisch. Het herfstseizoen is namelijk ook van de virussen, je zou toch niet willen dat je naast een zak met pepernoten ook het griepvirus mee naar huis neemt. Gebruik dus netjes de metalen schepjes. Je mag proeven zoveel je wilt. James en Sandra helpen je daar met veel plezier bij en adviseren je indien nodig. Zo liet ik me overhalen tot de aanschaf van een bijzonder pepernootje dat je bij wijn kunt drinken!

james-sandra-pepernotenfabriek-den-haag

Dan maak je je keuze. Wat wij kozen? Grote staartpepernoten met de echte ouderwetse pepernotensmaak. SInaasappel-wijnsmaak. Caramel kruidnoten. En, op verzoek van de kinderen, heerlijke taai taai.

Producent van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 “hofleverancier” van Sinterklaas waar het pepernoten betreft. De laatste jaren zijn er, naast de traditionele pepernoot, een heleboel pepernoten met smaakjes uitgebracht. De Pepernotenfabriek vind je op de Denneweg 9 in Den Haag. Er zijn ook winkels in Groningen, Amsterdam, Arnhem en Zwolle.

rekken met pepernoten

Openingstijden:

Maandag: 12:00 – 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 – 18:00 uur
Woensdag: 10:00 – 18:00 uur
Donderdag: 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag: 10:00-18.00 uur
Zaterdag: 9:00 – 17:30 uur
Zondag: 12:00 – 17:30 uur 

Hier moet je dus zijn de komende maanden voor al je pepernoten. De Pepernotenfabriek is open tot na Sinterklaas en gaat dan weer dicht.

pepernotenfabriek den haag overzicht winkel

Share.

Leave A Reply