Fruits de Mer Voorburg

0

Gisteravond maakten we een uitstapje naar Voorburg. We hadden namelijk via Social Deal een leuk nieuw visrestaurantje ontdekt: Fruits de Mer Voorburg. Dit zit in de Herenstraat, in het pand waar vroeger Lof der Zotheid zat. Nu zijn we toevallig gek op vis, dus we wilden Fruits de Mer zeker uitproberen. In deze blog vertel ik wat onze ervaring is en natuurlijk waar je deze deal kunt scoren, want via Social Deal krijg je en mooie korting.

Look & Feel van Fruits de Mer Voorburg

De Herenstraat zelf is autovrij, dus parkeerden we in de straat er achter, waar de blauwe zone na 18.00 uur ’s avonds niet meer geldt. Daarna liepen we naar het restaurant. Al van een afstand zie je de blauwe kleur van de letters en het Franse luifeltje. In de zomer kun je er ook lekker buiten zitten, want er is een klein terras met witte stoeltjes. Er zaten al wat mensen binnen. Het restaurant heeft een wat bredere voorkant en loopt dan als een soort pijpenla naar achteren. Tegen de muur staat een lange blauwe bank over de hele lengte van het restaurant en de tafeltjes staan dus als een lange rij opgesteld. Voorin de zaak zijn 2 grote ronde tafels, waar je ook kunt zitten. De sfeer is gezellig en modern en het stijl van een visrestaurant is tot in de kleinste details doorgevoerd. Zo hangen er kransen van oesterschelpen aan de muur, kun je de bak met levende kreeften vanaf je tafel aanschouwen en zijn de tegeltjes op de achterwand van de bar zeeblauw.

Privacy

Je zit er gezellig, maar de tafels aan de lange bank staan vrij dicht op elkaar. Veel privacy heb je dus niet, je kunt elkaars gesprekken letterlijk verstaan. Op zich geen punt, je maakt zo bovendien gemakkelijk contact met je buren, maar als je wat meer privé-gevoelige zaken wil bespreken is dat wel iets om rekening mee te houden.

Het eten bij Fruits de Mer Voorburg

Als wij uit eten gaan vinden we de kwaliteit van de gerechten eigenlijk het allerbelangrijkste. Natuurlijk is het een totaalbeleving, maar het eten moet gewoon goed zijn. Vooraf bestelden we een broodje, daar kregen we 3 soorten boter bij die allemaal gemengd waren met vis: makreel, ansjovis en haring. Erg lekker vonden wij, al hoorden we ook iemand vragen om boter zonder vis. Ik vond het juist goed doorgestyled met het concept. Je eet tenslotte in een visrestaurant. Daarna nam ik 3 oesters, die heerlijk waren, en mijn tafelgenoot koos voor de spiering. De spiering was wat minder krokant dan gehoopt, maar zeker heel smakelijk (ik heb ook een hapje geproefd). Als hoofdgerecht ging ik voor de kreeft (ik bestelde een halve, maar omdat het dinsdag was kreeg ik een hele) en mijn wederhelft koos voor de sliptongetjes. Beiden gerechten waren heel goed op smaak. De kreeft is een aanrader. We sloten allebei af met een chocolade lavacakeje en een Latte Macchiato. Ook dat was geweldig lekker, en dus kunnen we volmondig zeggen dat de kwaliteit van de gerechten zeker naar meer smaakten. Ik wil de rest van de kaart ook wel eens uitproberen.

De bediening

We werden direct vriendelijk welkom geheten bij binnenkomst en onze jassen werden weggehangen. We vonden dat er nog wel wat verbeterpuntje waren. Zo duurde het soms wel wat lang, werd er niet tussendoor gevraagd of we nog iets wilden drinken, werd bij mijn kreeft vergeten om een handdoekje neer te leggen (ik zag dit bij iemand anders wel gebeuren) en nog wat kleine dingen. Niet onoverkomelijk, de bediening was namelijk wel heel vriendelijk en dat vind ik het belangrijkste. Een van de mannen in de bediening was nog wat jong en mogelijk dus onervaren.

Onze ervaring bij Fruits de Mer Voorburg

Alles bij elkaar hebben we een hele leuke avond gehad, heerlijk gegeten (en gedronken, de wijn was ook prima) en vinden we Fruits de Mer Voorburg een restaurantje om te onthouden. Wie van oesters en kreeft houdt is hier aan het juiste adres, maar ook de andere visgerechten smaakten goed (voor zover we dat geprobeerd hebben). Momenteel kun je via Social Deal een driegangenmenu bij Fruits de Mer scoren voor €24,95. Via de pagina van Social Deal kun je er meer over lezen. Wij betaalden uiteindelijk alleen de drankjes en het broodje, de rekening bedroeg €38,65.

Share.

Leave A Reply