Japans restaurant Sui Sha Ya

0

Zo lang ik me kan heugen ben ik fan van Japans eten. Ik herinner me zelfs nog de eerste keer dat ik het at. De verfijnde smaak, de combinatie van vis, vlees en heerlijke groente en rijst is me altijd bijgebleven.

Het leukste is natuurlijk om te eten van de Teppanyaki plaat; een typische Japanse manier om eten te bereiden. Een ijzeren plaat wordt verhit en daar wordt al het eten op gebakken, en dat door je ‘eigen’ kok. Leuk weetje: teppan betekent ijzeren plaat en yaki betekent bakken, vandaar de naam. Omdat er bij deze manier van bereiden heel weinig of geen olie wordt gebruikt, is het een hele gezonden bereidingswijze. Als je bedenkt dat de Japanse keuken ook bekend staat om het gebruik van veel groenten en magere vlees- en vissoorten, eet je op die manier wel een heel lekker én heel gezonde maaltijd.

Japans eten is echter niet goedkoop, en dat is natuurlijk best jammer. Gelukkig werd ik gewezen op mooie actie van Social Deal, ken je dat al?

Suishaya

Japans eten met Social Deal

Social Deal is een platform waarop leuke deals in jouw regio worden gepresenteerd. Je krijgt mooie kortingen en elke dag is er een nieuwe deal. In dit geval kochten we het 5-gangen diner voor maar 21,50 in plaats van 35 Euro persoon. Een mooie korting van maar liefst 40%! Heel handig trouwens ook dat je kunt kiezen uit vis, vlees of een mix van beiden. Elk bordje wat ons werd voorgeschoteld zag er niet alleen prachtig uit, maar was qua smaak perfect. De sushi vooraf, de miso soep, de gebakken ossenhaas met rijst en groenten …. om je vingers bij af te likken!

Wij hebben een topavond gehad en hebben enorm genoten van het diner. En natuurlijk van de kunsten van onze eigen Japanse kok. Wij komen zeker nog een keertje terug naar dit fijne restaurant in Scheveningen!

suishaya

 

Share.

Leave A Reply