Lekker en verantwoord eten bij Instock

0

instock buitenkant Het concept van Instock is mooi. Letterlijk betekent “instock”: het bereiden van een maaltijd door creatief te zijn met dat wat men op voorraad heeft. Dat kunnen ze bij Instock. Zonder twijfel! Ze koken met producten die normaal gesproken het bord niet halen. Bijvoorbeeld omdat ze beschadigd zijn. Of bijna over datum. Denk aan een veel te bruine banaan, waar je wel een overheerlijke bananencake van kun maken. Of broodpudding gemaakt van oud brood. Bloemkool die al wat begint te verkleuren of een beetje vreemd is van vorm. Als je er een beetje creatief mee om gaat, maak je er nog een smakelijk gerecht van! Het is dus lekker en verantwoord eten bij Instock.

Hoe werkt het?

Iedere ochtend wordt er uitgekozen welke producten de winkels mogen verlaten. De kok moet dus snel schakelen: vooraf is niet bekend wat de oogst zal zijn. Flexibel en creatief zijn dus de woorden die zeker van toepassing zullen zijn bij de chefs van Instock! In een paar uur tijd moeten ze een menu verzinnen wat ze die dag op tafel kunnen zetten.

Je kunt dan ook niet kiezen wat je eet, er is een vast menu. Dit menu staat in Den Haag op een krijtbord, wat de serveerster aan tafel komt uitleggen. Voor mensen met een allergie of voor wie vegetarisch is, is er een alternatief. Verder is het eten wat de pot schaft. Je kunt kiezen uit een drie- of vier gangen menu. Bij Instock kun je echter ook terecht voor een ontbijt (met wentelteefjes, mmm!), lunch of een borrel. De prijzen zijn schappelijk, daardoor is het restaurant toegankelijk voor wie wat minder te besteden heeft.

instock gerechtjesinstock van bovenaf binnen

Interieur

Het interieur is heel sfeervol. Mintgroen op de muren, leuke tafeltjes, mooie planten, fijne bar voorin de zaak. Buiten nodigt het ook erg uit om naar binnen te gaan door het groen voor de deur en het terras. Je kunt zien dat er veel aandacht is besteed aan de entourage, wat toch wel sfeerbepalend is.

Mijn ervaring

Ik ben vorige week met een vriendin bij Instock in Den Haag gaan eten. Ik was heel verrast door het mooie interieur en voelde me direct welkom. Wat ik een klein minpuntje vond was de muziek. Deze was echt storend als je een gesprek wilde voeren. Te hard, schel geluid en niet sfeervol. Ik vond het persoonlijk niet passen bij de sfeer die de rest van het restaurant uitstraalt en dat vind ik jammer. Kies voor wat rustigere muziek, zet het zachter, en je zit er heerlijk. De bediening was aardig, maar nog wel erg bezig met het promoten van het concept. Dat was naar mijn idee niet nodig. Ik was er immers al! Dat mag een beetje minder.

Al met al heb ik lekker gegeten. Ik was echt verrast door de lekkere gerechtjes die de kok serveerde en vind het dan ook zeker een aanrader. De prijs-kwaliteit verhouding is prima! Je zit er leuk, de bediening is aardig. Als ze de muziekkeus aanpassen en de volgende keer wat meer easy-ging zijn kom ik zeker nog eens terug bij Instock!  Misschien de volgende keer eens voor een lunch of een borrelplankje. Dat wil ik ook uitproberen!

Adres: Buitenhof 36, 2513 AH Den Haag
Website
Facebook
Twitter
Instagram

instock van buiten naar binneninstock interieur

Share.

Leave A Reply