Eerlijk is eerlijk, zelf heb ik er nog geen gebruik van gemaakt. Maar van mijn zus weet ik dat het goed toeven, én eten, is in Tramrestaurant Hoftrammm. De Hoftrammm is een rijdende Haagse tram (model GTL8-1, nummer 3035, voor de liefhebbers) die van binnen is omgebouwd tot een modern restaurant. Maar wel eentje met alle voorzieningen en gemakken, zoals een professionele keuken en een toilet.
In deze culinaire tram, die een vaste route door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen rijdt, wordt een prima 4-gangendiner bereid en geserveerd. Bedacht door Pierre Wind, en dan weet je eigenlijk al dat je iets bijzonders krijgt. Een voorbeeld: de starter van het menu van nu is een creatie die geïnspireerd is door de zee en duinen. Het is een combinatie van oestergelei, diverse vissoorten en koolrabi gekookt in zeewater. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar het water loopt hiervan in mijn mond!
De opstapplaats is Rond de Grote Kerk/Kerkplein in het centrum van de stad. De reis brengt je langs diverse bijzondere plekjes in het Haagse, waaronder het mooie oude Hollands Spoor. Na zo’n 2 uur en 15 minuten stopt de reis weer op dezelfde plek als waar deze begonnen is, rond de Grote Kerk.
De prijs per persoon is € 74,50 en dat is wat mij betreft een prima prijs. Je krijgt hiervoor de rit, het eten en een wijnarrangement. Ben je niet zo van de wijn? Geen probleem want er is ook een bier- en non-alcoholisch arrangement te bestellen. Hoftrammm, ik wacht op een uitnodiging 🙂
Foto’s
Tramrestaurant Hoftrammm
Pinterest