Leuk met kinderen: Pluk Den Haag

0

krijtbord pluk den haagWil je eens een ochtend of een middag met de kinderen op pad, maar weet je niet waarheen? Dan kan ik je Pluk! Den Haag aanraden. Een perfecte plek om kinderen hun energie kwijt te laten raken en te laten genieten van al dat moois. Leuk voor papa’s & mama’s èn voor kinderen.

Wat is er te doen?
Bij Pluk Den Haag hebben ze een hoop in huis. Ik som het even op:

  • een kinderboerderij, waar kinderen dieren kunnen bekijken en knuffelen
  • een pluktuin, waar je je eigen fruit, groente en bloemen kunt plukken (tegen betaling)
  • een Heemspark, waar je korte wandelingen kunt maken en kunt genieten van prachtige natuur
  • een winkeltje, waar je seizoensproducten kunt kopen uit eigen moestuin
  • een lunchroom, waar je heerlijke taartjes, smooties en lunchgerechten kunt nuttigen

pluk den haagbordje pluktuin den haag

Ervaring
Wij zijn er geweest met onze kinderen van 1-9 en ze vonden het allevier erg leuk. Rondkijken in de pluktuin, waar je best een klein beetje mag snoepen, maar niet teveel. De cavia’s op schoot nemen, het paard aaien, wegrennen van de geiten, omdat die toch best groot zijn. Kijken hoe een kalkoen er nou in het echt uit ziet en zelfs een koe (van hout) melken vonden ze erg leuk.

koe melken pluk den haagkalkoen pluk den haag

Na wat rondkijken zijn we binnen gaan lunchen. Er is een groot terras met skelters voor de kinderen, maar helaas begon het net te regenen toen we er waren. Binnen is ook een speelhoekje, en er zijn boekjes en spelletjes. Er waren grote tafels voor onze best wel grote gezin, een kinderstoel voor de kleinste en de bediening was goed. We aten tosti’s en uitsmijters, maar er waren ook lekkere salades en taartjes zagen we!

lunchroom pluk den haaglunch pluk den haag

Na de lunch zijn we het Heemspark ingelopen. De kinderen vonden de paadjes spannend. Sommige zijn smal en dichtbegroeid. Er stonden overal mooie bloemen en zo konden we prachtige foto’s maken van de kinderen. De kleinste keek vanuit de draagdoek ook haar ogen uit.

lenthe en sterre in bloemenveld den haag plukview terras den haag pluk

We hebben echt genoten en komen zeker nog eens terug. Je bent lekker buiten, de kinderen vermaken zich goed en je bent er zo een uur of 3 zoet. Na afloop neem je nog wat lekkere groente en fruit mee naar huis.

welkom in onze pluktuinkinderboerderij pluk den haag

Parkeren & bezoeken?
Parkeren kan vlakbij, het is maar een klein stukje lopen. Het parkeerterrein is redelijk groot, meestal heb je wel een plekje. Natuurlijk kun je ook prima met de fiets komen. Extra gezond, een beetje beweging! Voor meer informatie kun je de website en facebookpagina bezoeken.

Website
Facebook

cavias aaien plukmenukaart pluk den haag

Share.

Leave A Reply