Restaurant Julieta

0

interieur julietaWie herinnert zich het visrestaurant Zo uit de Zee nog? Ik wel, maar in het pand aan de Hooikade op nummer 4 heeft zich nu een nieuw restaurant gevestigd: Julieta. Dit restaurant heeft een Filipijnse keuken en dat wilde ik wel eens uitproberen. Via het door mij geliefde Social Deal vond ik een prima aanbieding, een driegangen menu naar keuze voor €23,50. Afgelopen vrijdagavond was het zover. Ik ging Restaurant Jullieta eens uitproberen.

Restaurant Julieta: onze ervaring

Het restaurant zit niet enorm in de loop, zoals de meeste restaurants op de Denneweg, dus je moet het net even weten. Wie er langs loopt, zal zonder meer getriggerd worden door de gezellige sfeer op het terras. Met mooi weer zul je hier heerlijk kunnen zitten, met uitzicht op de gracht en de Hooikade. Binnen ziet het er al net zo sfeervol uit. Veel hout, olijfgroen en goudtinten zijn de hoofdkleuren. We werden hartelijk ontvangen, er was zeker ook ook voor mijn dochter van 7 die ik had meegenomen om dit restaurant uit te proberen.

julieta restaurant binnenjulieta restaurant buiten

Klein maar fijn

Het restaurant is niet groot, de tafeltjes zitten wat dicht op elkaar, maar dat geeft eigenlijk wel een hele gezellige, informele sfeer. Nu moet ik zeggen dat het niet afgeladen vol was toen wij er waren en de mensen die er zaten, heel aardig waren. Ik kan me voorstellen dat het wat minder prettig is als er iemand naast je zit die je irriteert. Maar laten we daar even niet vanuit gaan. Wij kozen een tafeltje voor twee in het midden, het kaarsje ging aan voor wat extra sfeer en we mochten drankjes bestellen. Mijn dochter nam de Schulp appel-aardbeiensap en ik koos een heerlijk frisse prosecco. Veelbelovend al!

tafels binnen julietaterras julieta

Het menu

We mochten kiezen van de kaart. De keuze is niet groot, maar gevarieerd genoeg. We konden kiezen uit ongeveer 5 voor-, 5 hoofd- en 5 nagerechten. Ik nam de corvina, een rauwe vis met een knapperig stukje norivel en nog wat andere smaken, mijn dochter koos de tamarindesoep. Wat ik heel fijn vond, was dat de bediening waarschuwde dat de soep wat zuur was. Op mijn vraag of mijn dochter een hapje kon proeven van te voren, kwam hij met 2 kleine amusekopjes aan zetten, zodat we de soep allebei konden proberen. Hij was heerlijk, mijn dochter wist het dus zeker: die wilde ze! Als hoofdgerecht had ik de rode mul, en zij de tournedos en bij het dessert kozen we na wat twijfelen over een eventueel kaasplankje toch allebei voor zoet: pannacotta met rum en jackfruit en worteltaart met het allerlekkerste gemberijs ooit gegeten!

tamarinde soepcorvina

rode mul julietatournedos julietaConclusie

Het was een avondvullend programma, en zoals ze op de website ook schrijven: Julieta maakt slow cooking gerechten waarvan ze hopen dat je ze ook slow zult opeten. Je voelt je dus ook zeker niet gehaast of opgejaagd, zoals ze dat in sommige restaurant wel eens kunnen doen. Als we een klein puntje van feedback mogen geven, zou er wel iets meer aandacht mogen zijn voor lege glazen. Nu moesten we veelal zelf de ober roepen om een nieuw drankje te bestellen. Maar verder? Top gegeten (echt een 8!), prima wijntjes geadviseerd, zeer kindvriendelijk en een hele gezellige, intieme sfeer. Wij hopen dat restaurant Julieta nog heel lang blijft en ik kom zeker nog een keer terug met mijn man!

pannacotta julietagemberijs julieta

Share.

Leave A Reply