The Commons restaurant

0

commons den haagUit eten met kinderen en geen idee waar je durft aan te schuiven zonder blikken te krijgen van het personeel of de andere gasten? Zoek je een plek waar ze kinder-proof eten hebben en de kinderen gewoon kunnen rondlopen of zelfs een potje kunnen poolen? Dan moet je misschien eens langs de Hoefkade rijden in Den Haag. Op loopafstand van Station Hollands Spoor vind je daar, naast het Student Hotel, The Commons Restaurant. Nog totaal onbekend, maar mensen, daar moet ècht verandering in komen.

The Commons restaurant

Nu vraag je je vast af waarom. Dat zal ik je vertellen. Ten eerste, omdat het personeel (zowel de bediening als in de keuken) heel vriendelijk is. Daarnaast zijn de simpele gerechten op de kaart van goede kwaliteit. Onze kinderen gingen los op de knoflookbommetjes: een soort knoflookcroissants die ter plekke vers worden gemaakt. Ook het plateau met soepstengels en broodjes met verschillende dips waren om je vingers bij af te likken. De kinderen gingen een potje poolen, maar kwamen steeds terug rennen naar de tafel om nog een broodje te dippen. En dan heb ik het nog niet eens over de kaasstengels en op en top verse inktvisringen, want ook die vonden gretig aftrek!

dips commonsknoflook broodbommetjes commons

commons tafelkleuren commons

Signature Dish

De kok vertelde ons later dat hij het jammer vond dat we zijn signature dish niet hadden besteld, de lamsköfte. Daar had ik ook meteen spijt van, maar daar moeten we dan nog maar eens voor terug. Gelukkig was de hamburger, de fish en chips en de kipsaté ook superlekker, evenals de pizza die mijn 2 dochters samen deelden (en niet op konden). Sowieso waren de porties lekker groot, dus kom je met je hele gezin, dan kunnen de kinderen best een gerechtje delen. Zeker als je vooraf wat lekkere hapjes kiest die je al borrelend oppeuzelt.

commons hamburgerfish and chips commons

IMG_2889pizza commons

Ontbijt & Lunch

The Commons restaurant zit zoals gezegd naast het Student Hotel, en dat betekent dat je er ook prima kunt ontbijten en lunchen. Dit heb ik zelf nog niet getest, maar omdat de locatie zo kindvriendelijk is (lekker groot en het poolen vonden mijn kinderen geweldig) gaan we dat in het weekend echt nog eens doen. ’s Avonds zijn er ook happy hours en wie van cocktails houdt kan zeker zijn hart ophalen, de mojito’s zijn niet te versmaden.

loungen commonsIMG_2871

Praktische informatie

Je vindt The Commons restaurant dus vlakbij Station Hollands Spoor, aan de Hoefkade op nummer 11. De auto parkeer je in één van de zijstraten, maar gelukkig is het ook prima aan te fietsen (dan kun je tenminste een van de lekkere wijntjes of cocktails proeven) en komt er genoeg openbaar vervoer in de buurt. Hoewel het nog een onontdekt pareltje is, is reserveren wel aan te raden en dat kan heel gemakkelijk via de website van The Commons.

IMG_2879IMG_2869

menu commonscommons den haag

Share.

Leave A Reply