Umami, een smaakbeleving met thee of wijn

0

japanse kers restaurantEen beetje verstopt op het Buitenhof in Den Haag vind je restaurant Umami by Han. De echte kenners weten vast wie Han is, maar voor wie het niet weet: Han Ji is bekend van HanTing en Zheng. Helaas bestaat HanTing niet meer in Nederland, nog wel in Bejing. Ze hadden ooit een Michelinster en het was dan ook een geweldig restaurant in de Prinsestraat. Nu kunnen we gelukkig nog steeds genieten van de kookcreaties van Han Ji, want bij Umami worden de smaakpapillen op zeker geprikkeld!

Umami, een smaakbeleving met thee of wijn

Umami, een smaakbeleving met thee of wijn. Je kunt dus kiezen voor een wijnarrangement, maar ook voor een theearrangement, passend bij de gerechten. Het leuk is, dat er een mooi verhaal bij komt. Wij wandelden door de seizoenen. Van de lente naar de zomer, van de herfst naar de winter. De theesoorten doen allemaal iets goeds voor je lijf: ze bevorderen de spijsvertering of helpen de longen. Of het allemaal echt waar is weet ik niet, maar het was wel een mooi verhaal steeds en paste goed bij de totaalbeleving van het diner. Han Ji wil kwaliteit, gezondheid en een hoog culinaire niveau gerechten tegen een betaalbare prijs aanbieden bij Umami by Han. Ik durf te zeggen dat dat zeker lukt! 

tussengerecht umami den hag

bubbels umami

bubbels umami

Het eten bij Umami

Zoals gezegd is het eten bij Umami een totaalbeleving. Een mooi interieur, vriendelijke bediening, bijpassende drankjes en geweldig eten. Ik en mijn tafelgenoot kunnen echt niets anders zeggen dan dat het heerlijk was. Visgerechten, vleesgerechten, vegetarische gerechten, het was er allemaal en het smaakte ons opperbest. Han Ji staat bekend om zijn zuurtjes en die kwamen ook steeds weer naar voren, als een soort signature in elk gerecht. Alle borden zien er uit als schilderijtjes. De lekkerste gerechtjes vonden wij de Tuna Tartare en de panko scapplops. Daar komen we zeker nog een keer voor terug! De hele menukaart kun je hier vinden.

zalm umamitonijn umami heel lekker

paling umami

Social dining

Bij Umami draait alles om social dining. Dat betekent dat je de gerechtjes samen met je tafelpartners deelt. Er zijn 3 of 4 rondes, in elke ronde bestel je allemaal één gerechtje. Vanzelfsprekend zijn dit geen grote gerechten, maar het is wel genoeg om met elkaar te delen. Wij vonden het soms nog best moeilijk kiezen van de menukaart, het zag er allemaal zo lekker uit. Wat dat betreft ga je het beste met z’n vieren, dan kun je vier gerechten bestellen die je met elkaar deelt en zo dus meer proeven.

gerechten uitkiezen umami den haag

eendenborst gerecht

hoofdgerecht umami

groene thee ijs

koffie friandises umami

Het interieur

De sfeer en het interieur vinden wij ook altijd belangrijk in een restaurant. Het moet allemaal kloppen. Umami heeft een stijlvol interieur, een mix van modern met Aziatische tinten. De roze kersenbloesem doet het heel goed in de zaak, ze zijn een ware eye catcher. Wij zaten in een heel leuk nisje, waar we dan toch een klein feedbackpuntje voor hebben: de afstand tussen de tafel en de banken is te groot, waardoor we net niet lekker konden zitten. Het zou beter zijn als er een voorzetwandje geplaatst zou worden, zodat het nisje verkleind wordt (smaller) en je dus dichter bij de tafel zit. Net iets comfortabeler. Je hebt er wel veel privacy en een mooi overzicht op de bar en de rest van het restaurant. Wij vinden het leuk ingericht.

inrichting umami den haag

zitplek umami

interieur umami

Wat betekent Umami?

Iedereen kent de smaken zoet, zuur, zout en bitter. Umami is erkend als 5e basissmaak, wetenschappelijk erkend zelfs. Het komt uit het Japaps en betekent letterlijk vertaald ‘heerlijke smaak’. De meeste ingrediënten die een hoge hoeveelheid umami bevatten worden namelijk meestal als heerlijk ervaren. Ik zou zeggen: ga snel langs en ervaar het zelf 🙂 

umami den haag

menukaart umami

zeebaars

Share.

Leave A Reply