Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, eten bij South of Houston in de binnenstad. Ik had er hele goede verhalen over gehoord want SoHo, zoals het restaurant liefkozend wordt genoemd, biedt een bijzonder horecaconcept. Broers Jaimy en Dylan, eigenaars, stellen de totale belevenis van de gast centraal. En dat zie je terug in de uitstraling van de zaak, de verrassende inrichting en uiteraard de mooie menu-kaart met daarop de heerlijkste gerechten.
We hadden een tafel gereserveerd om 19.00 uur. Bij binnenkomst was het restaurant al redelijk gevuld maar dat voelde niet als druk. SoHo loopt namelijk helemaal door naar achteren, als een grote pijpenla, dus ook als de zaak vol zit, hindert drukte niet. We mochten kiezen tussen ‘laag’ en ‘hoog’ zitten. Fijn dat die keuze er is, want hoog is niet écht mijn favoriet. We gingen laag 🙂
Wat hebben we gegeten?
Vooraf at ik de steak tartare: precies goed qua smaak, hoeveelheid en uiterlijk. Mijn tafelgenoten smulden van de geitenkaas en de ceviche. Als hoofdgerecht kozen wij de dry-aged entrecote. SoHo staat bekend om het dry-aged meat, vlees wat enkele weken gerijpt wordt in een speciale koelcel. En dat is me heerlijk! Ik had er een fantastische rodewijnsaus bij die perfect paste bij de smaak van het vlees. Frietjes en salade maakten het gerecht af.
En ja, er kwam ook nog een dessert. Wij kozen voor de Eton Mess, het kaasplankje en de geroosterde marshmallows. Met rode wangetjes en zo rond als tonnetjes gingen we huiswaarts. We komen zeker terug! Prettige entourage, vriendelijke bediening, heerlijk eten, locatie perfect. Prijs/kwaliteitverhouding goed; wij rekenden voor 3 € 165 Euro (inclusief wijn) af.
Contact
South of Houston
Lange Houtstraat 3
2511 CV Den Haag
070-3260328
info@southofhouston.nl