Festival 2 turven hoog, interactief theater voor de kleinsten

0

image001Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in aanmerking te laten komen met kunst. Nu denk je misschien dat dit pas kan vanaf een bepaalde leeftijd, maar dat is niet zo! Kunst is voor iedereen, en juist jonge kinderen kunnen veel plezier beleven aan kunst. Daarom bestaat het Festival 2 Turven Hoog. Dit festival is speciaal voor de allerkleinsten, dus van 1-6 jaar.

Kunst verwondert

Kunst verwondert, doet je ontdekken en zet je aan het denken. Tijdens het festival 2 Turven Hoog beleef je een week lang avontuurlijk theater waar kinderen lekker aan mee mogen doen. En zijn er kunstinstallaties waar je natuurlijk aan mag komen en eindeloos in kunt spelen. Het festival reist in Den Haag langs Theater Dakota, Laaktheater, De Nieuwe Regentes, Diamanttheater, Muzee Scheveningen en de bibliotheken Nieuw Waldeck en Loosduinen.

[invullen]© Moon Saris

[invullen]© Moon Saris

Wat is het?

Dit festival brengt mooie muziek, dans en theatervoorstellingen uit Nederland en Europa voor dreumesen, peuters en kleuters. Zo kunnen de kleintjes genieten van de wonderlijke witte wereld van White van de Britse Catherine Wheels Company. Of ze ontdekken het leven in een klein insectenjasje in de voorstelling van Linnet van der Wal met de vermakelijke naam: Do Re Mier. Of misschien wil jou kind wel meespelen in Wonderland.

1 Do Re Mier - foto Moon Saris

Tentoonstellingen

Naast de voorstellingen, zijn er ook tentoonstellingen, zoals de hottentottententententoonstelling van Rachel de Boer. Hier kunnen kinderen spelen en bouwen naar hartelust. Ook is er een plek waar je spelenderwijs een landschap van rollende dingen kunt ontdekken of wil jouw kleintje liever knuffelen met een octopus? Ook dat kan.

Praktische informatie

Dit festival is van 28 maart tot en met 8 april te bezoeken. De kunstinstallaties en tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk. Wil je naar een voorstelling, dan moet je een kaartje kopen aan de kassa van het theater. Het gehele programma is natuurlijk online te bekijken via de website van 2 Turven Hoog.

WEB_Wonderland - Wonderland Collectief

Share.

Leave A Reply