Portiekkunst in Mariahoeve

0

Een mooi initiatief in de Haagse wijk Mariahoeve. Hier vind je tot september 2019 Portiekkunst. Drie maanden lang hangt er telkens een uniek Haags kunstwerkje in de portieken in Mariahoeve. De beeldende kunstenaars zijn jong of ervaren en wonen in Den Haag of juist daarbuiten. Elke drie maanden worden de kunstwerken vervangen door iets nieuws en worden de oude kunstwerken verloot onder de bewoners van Mariahoeve. Portiekkunst in Mariahoeve is een bijzonder project met een evenzo bijzonder doel.

Portiekkunst in Mariahoeve

De kunstwerken zijn klassiek tot hip, en gemaakt in de Grafische Werkplaats op de risograaf. Dat is een stencilmachine. Het eerste kunstwerk was van Christian Morales, het tweede van buurtbewoner Jerney de Wilde.  Jerney de Wilde is beeldend kunstenaar die met name werkt als tekenaar en met verschillende grafische druktechnieken. Ze laat zich hierbij inspireren door de natuur, de mens en de verbondenheid hiervan. 

Doel van de portiekkunst

 Het doel van dit project is een positieve kijk op je eigen buurt stimuleren en meer mensen met kunst verbinden. Portiekkunst is een initiatief van Cultuurvlinder (Carola van der Heijden). Of het nu om beeldende kunst, muziek of theater gaat, ze wil graag mooie projecten maken, zodat meer mensen kunnen genieten van kunst en cultuur. Waar kan het beter dan in haar directe buurt? Portiekkunst is de eerste in een reeks wijkgerichte projecten. Momenteel bereikt Portiekkunst 600-700 huishoudens. Nog mooier zou het zijn als het project zich als een olievlek gaat uitbreiden en op andere plekken te zien kan zijn. 

Meer informatie via Cultuurvlinder.

Share.

Leave A Reply