Unox Nieuwjaarsduik 2020

0

Unox Nieuwjaarsduik 2020Dit jaar was de 61e editie van de Unox Nieuwjaarsduik  2020 in Scheveningen. Precies 60 jaar geleden nam Ok van Batenburg, zwemleraar bij zwemclub Njord’59 in Zandvoort, het initiatief voor de Nieuwjaarsduik. “Ik dacht, we doen dit gewoon één keer en misschien later nog eens een keer”, vertelde Ok vorig jaar aan NHnieuws. Hij had nooit gedacht dat ‘zijn’ duik zou uitgroeien tot zo’n massaal evenement. Ok van Batenburg zelf heeft de duik al meer dan 30 keer gedaan.

Lees ook: Nieuwjaarsduik Scheveningen

Unox Nieuwjaarsduik 2020

Ruim 60.000 mensen zijn 2020 fris begonnen met een sprong in het koude water van de zee, meren en rivieren: op 127 plaatsen in Nederland en 22 overzee vond vandaag de 61e editie van de Unox Nieuwjaarsduik 2020 plaats. Scheveningen was wederom het decor van de grootste nieuwjaarsduik ter wereld. Daar namen om precies 12:00 uur 10.000 mensen een verfrissende duik in de Noordzee.

rennen nieuwjaarsduik scheveningen 2020

Hou koud was het?

Bij de editie van Unox Nieuwjaarsduik 2020 was het Noordzeewater was gemiddeld 4° en de matige wind zorgde voor een gevoelstemperatuur die dicht bij het vriespunt lag. Dat was toch behoorlijk koud. Ik zag veel mensen in verkleedkleren. Best slim, want dat lijkt me een stuk warmer dan in je bikini wachten. Ik vond het in mijn dikke wintertrui en winterjas al behoorlijk koud en was stiekem blij dat ik het water zelf niet in ging. Toch blijft het wel een wens om een keer mee te doen.

wachten langs het lint unox nieuwjaarsduik 2020

Hoe gaat het in z’n werk?

Om 10.30 uur kon je je op de boulevard inschrijven voor de Unox Nieuwjaarsduik 2020. Dat kost een paar euro, waarvan een deel naar het goede doel gaat. In ruil daarvoor, krijg je bij aankomst op het strand de beroemde oranje Unox muts, een blik met erwtensoep en een vaantje dat je hebt meegedaan. Er is een tent waar je je iets warmer kunt omkleden en na afloop krijg je ook een kop Unox erwtensoep. Vooraf aan de duik is er muziek en een warming up, waarbij je alvast kunt meezingen en springen. Vanwege de kou wordt dat ook veel gedaan! Vlak voor 12 uur wordt er afgeteld en bij nul gaat het lint weg en mag iedereen rennen. Dat is echt een gaaf gezicht hoor, al die oranje mutsen die de weg naar de zee vinden.

kijkers op de pier unox nieuwjaarsduik

Selfies bij de Unox Nieuwjaarsduik

Natuurlijk werden er ook volop selfies gemaakt van de helden die het water in durfden bij de Unox Nieuwjaarsduik 2020. Anderen wisten niet hoe snel ze weer terug naar hun handdoek en kleding moesten rennen, zo koud vonden ze het. De Unox Nieuwjaarsduik 2020 was zeker weten weer een groot succes. Met veel gezelligheid, 10.000 mensen die het water in gingen en heerlijke erwtensoep. Thuis nam ik nog maar een kopje warme chocolademelk, want twee uur op het strand staan gaat je niet in de koude kleren zitten. Tot volgend jaar dan maar? Misschien neem ik zelf ook wel een duik!

unox nieuwjaarsduik erwtensoep

Share.

Leave A Reply