Haagse ondernemer in de spotlight: Vriendenboeken

0

#2 van onze blog ‘ Haagse ondernemer in de spotlight’. We spreken dit keer met Marjon van Vriendenboeken.

Wie ben je?
Marjon, geboren in het Twentse Haaksbergen en al weer bijna 25 jaar gelukkig in Den Haag. Ik hou van afwisseling, een uitdaging, lekker eten en heb meer ideeën dan tijd. Een beetje een workaholic, maar het liefst niet voor 9.00 uur ’s ochtends. Veel werkervaring opgedaan in de marketing en communicatie. En dat is weer heel handig voor mijn bedrijf Vriendenboeken.nl. Naast vriendenboeken ben ik als vrijwilliger betrokken bij de PrinsjesHatwalk & PrinsjesMarkt, onderdeel van het Prinsjesfestival.ingevuldepaginabobbieWaarom Vriendenboeken? Wat was jullie drive?
Een aantal jaren werd ‘het Vriendinnenboek voor meisjes van 40 op de markt’ uitgebracht; bedacht en gemaakt door mijn zus en ik. Het principe ken je vast: iedereen vult een A4’tje in en al die losse bladen worden in een map gedaan. Gegarandeerd succes! Maar dat kon natuurlijk eenvoudiger en sneller. Het idee van een online vriendenboek was geboren. Het werkt eenvoudig: iedereen vult de pagina’s online in en het boek wordt pas gedrukt als iedereen klaar is, Het had wat voeten in de aarde, maar sinds april 2013 is Vriendenboeken online. Er worden echt prachtige boeken gemaakt, daar genieten wij dagelijks van.

Wat kan ik bij jullie kopen?
Wij verkopen vriendenboeken voor jong en oud. Voor elke gelegenheid kan je bij ons terecht: van huwelijk, pensioen, afscheid groep 8 tot babyshower. Er zijn veertig thema’s, dus keuze genoeg. Maar het mooie is dat het zoveel meer is dan het verkopen van een boek; liefde, vriendschap, mooie herinneringen en warmte zijn belangrijk in ieder vriendenboek.

Welke andere Haagse ondernemer wil jij in het zonnetje zetten?
Angelique Sahin, de eigenaresse van hoedenwinkel Maison Albert aan de Torenstraat. Ik ben onder de indruk van haar gedrevenheid, enthousiasme, lef en originaliteit. Angelique heeft een breed assortiment hoeden, maar zij biedt klanten ook de mogelijkheid om hun eigen hoed samen te stellen. Model, kleur en stof: de keuze is aan de klant. Een klassieke Indiana Jones hoed van Mayser, maar dan in kleur groen of roze. Het kan allemaal. Het is niet voor niets dat uit heel Nederland en België mensen haar winkel weten te vinden. En hoe leuk is het dat dat gewoon bij ons in Den Haag kan.

logo_kl

 

Share.

Leave A Reply