Haagse ondernemer in de spotlight: Whats Art (mét winactie!)

0

Vandaag starten we een nieuwe rubriek: Haagse ondernemer in de spotlight. De aftrap is met Whats Art van kunstenaar en ondernemer Tarek Rezk. Ik kwam Tarek tegen op de Flagship markt vroeg in de zomer. Zijn kraam straalde één en al vrolijkheid, gezelligheid en energie uit. Reden genoeg voor een interview!

11233502_100389296963923_1816890563655406345_nWie ben je?
Mijn naam is Tarek, van huis uit beeldend kunstenaar. Als kind was ik al veel aan het scharrelen, ontdekken en prutsen. Ik creëerde speelgoed voor mijn broer en mijzelf : oude sokken werden een bal en slippers fungeerden als auto’s.

Hoe ben je begonnen met Whats Art, wat is je drive?
Toen mijn kinderen geboren werden ben ik ook speelgoed voor hen gaan maken. Als je door de ogen van kinderen kijkt, vinden zij alles interessant: knopjes, haakjes, buizen, touwtjes en verpakkingsmateriaal. Ik gebruik het liefst ongewoon en gerecycled materiaal. Je vindt mij dan ook regelmatig scharrelend langs schappen van tweedehands winkels, ik fiets langs grofvuilcontainers en haal afvalhout op bij meubelmakers.

Sinds het voorjaar van 2015 ben ik serieus aan de slag gegaan met het maken van speelgoed voor de verkoop. Ik gebruik zoveel mogelijk duurzame materialen en kindvriendelijke verf. Veel houten handgemaakt speelgoed is heel duur, en dat is jammer! Door de prijs van het materiaal zo laag mogelijk te houden probeer ik een groter publiek te trekken. Dat is niet altijd makkelijk!

Wat verkoop je?
Speelgoed en houten (naam en feest)slingers. Super duurzaam want je kunt ze jaren achter elkaar gebruiken. Ook ben ik bezig met het maken van een herfstslinger: veel mensen met kinderen hebben seizoenstafels om bewust te zijn van de seizoenen en de natuur. Mijn herfstslinger sluit daar natuurlijk perfect bij aan. Mijn testpanel is van uitstekende kwaliteit : mijn zoons en hun vriendjes! Zij proberen eerst alles uit en met hun commentaar ga ik aan de slag.

11036619_120303241639195_8122675394540401528_n

Welke andere Haagse ondernemer zet jij in de spotlight?
De fietsende kapper Andy. Een 44-jarige moeder van 2 kids. Zij heeft tijdens de opleiding tot kapster veel ervaring opgedaan met mensen van verschillende pluimage en zij heeft veel geknipt bij mensen van de voedselbank en het Leger des Heils. Nieuwgierig? Check de website.

Winactie
Een van Tarek’s producten is het veterplankje. Kinderen leren met dit plankje supersnel hoe dat nu precies moet, dat veters strikken. En het werkt! Mijn zesjarige leerde het in nog geen week.

10420004_102380593431460_4014632375886334982_n

Hé, en dat is leuk! Namens Whats Art mogen wij een lezer van Leuk in Den Haag blij maken met zo’n veterplankje. Vul op onderstaand formulier het antwoord op de vraag ‘hoe heet de kindvriendelijke verf die Tarek gebruikt’ in. Uit de juiste inzendingen wordt een winnaar getrokken. Deze actie loopt t/m 30 september 2015.

De website van Whats Art is in ontwikkeling. Tot die tijd kan je het aanbod bekijken op de Facebookpagina (het is natuurlijk wel tof als je deze direct even liked!) en een bestelling doorgeven via whatsart@outlook.com. De producten worden ook (tegen betaling) opgestuurd.

Winactie formulier

Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
Naam (verplicht)

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mail (verplicht)

Naam van de actie (verplicht)

Jouw antwoord (verplicht)

Hoe heb je ons gevonden?

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Share.

Leave A Reply