Le Marie Marché viert vrijheid op het Plein in Den Haag

0

Op 5 mei staat de maandelijkse markt Le Marie Marché met wel een heel bijzondere aanwinst op het Plein. Speciaal voor deze dag plaatst de Nederlandse kunstenaar Felix Albers zijn nieuwe kunst innovatie ‘Paco Ŝako’, oftewel ‘vredesschaken’ bij de mooie verzameling aan producten die maandelijks op het Plein te verkrijgen zijn. De e Paco Ŝako stukken slaan elkaar niet, maar omarmen elkaar. Een mooie uiting op de dag van de vrijheid.

Kwaliteit en gezelligheid

De doelstelling van dit marktconcept is simpel, een prachtig aangeklede kwaliteitsmarkt gevuld met streek, ambacht en veel gevonden schatten. Je geniet ter plekke als God in Frankrijk van delicatessen maar je kan ook de boodschappen mee naar huis nemen.

“Le Marie Marché  is een bijzondere plek waar zowel lokale als dagjesmensen zich thuis voelen. Je vindt er veel mooie food-kramen en seizoensgebonden lifestyle artikelen met ook vintage en brocante. Le Marie Marché wekt een vakantie gevoel op zoals je deze kent op de Mediterrane markten. Boodschappen doen wordt ineens een feest”.

Shoppen op een kwaliteitsmarkt in stijl

Shoppen doe je in stijl. En dan natuurlijk het liefst in de stijl waar je de producten vandaan haalt. Daarom zijn er de échte Le Marie Marché jute ecologische tassen én kratjes voor op de fiets beschikbaar om lekker de hele markt mee af te struinen!LeMarieMarche-1-LouiseBoonstoppelFotografie-5 (1)

Programmering met alleen maar Haagse artiesten

Onder begeleiding van de deuntjes, veelal chansons, door Vinyl DJ Abstract Blond is het struinen langs de bijzondere kraampjes een feest. Stop even bij Guillain Barbers, de Barbarshop op wielen. Luister naar de romantische songs van ‘Music by Marly’ of de jazzy sounds van Robert Berger. In een kleinere setting van de marché wordt het oor ook altijd gestreeld door Franse klanken.
Praktische informatie
Datum:    Altijd het eerste weekend van de maand (twee dagen)
Locatie:    Het Plein
Tijden markt:    11:00-18:00

 

Fotografie Louise Boonstoppel

Share.

Leave A Reply