Bed & Breakfast Bacán

0

Nog nooit, écht nog nooit, heb ik bij zo’n fijne bed & breakfast gelogeerd. Alles klopte. Van de ontzettend gastvrije ontvangst van de eigenaar tot het uitzwaaien bij de voordeur toen wij vertrokken. En dan nog eens alles er tussen in. Ik neem jullie mee!

plaatje buiten2 Bacan

Als rasechte Haagse een nachtje logeren in een b&b in eigen stad, hoe gaaf is dat. In het Hofkwartier in het centrum bevindt zich in een prachtig pand uit 1906 bed & breakfast Bacán. Een kleine b&b met twee kamers voor gasten en een ruime lounge waar het ontbijt wordt geserveerd en waar je een drankje kunt drinken. Bij lekker weer kan je ook buiten zitten op een fijn terras met uitzicht op de tuinen van Paleis Noordeinde.

Bij aankomst worden we heel gastvrij ontvangen door één van de gastheren, Marc. Hij neemt ons mee naar de heerlijk lichte lounge, waar thee en koffie klaar staan. Dit is ook de plek waar ’s ochtends het ontbijt wordt geserveerd en je kennis kan maken met de andere gasten.  De lounge is behaaglijk en je ziet direct dat alles met zorg is uitgekozen. Het is een mooie mix van nieuwe spullen gecombineerd met unieke exemplaren die de gastheren tijdens hun verblijf in het buitenland hebben verzameld.

Lounge2 Bacan Lounge Bacan
De ligging van de b&b is echt perfect. Je bent vlak bij verschillende bezienswaardigheden van Den Haag zoals het Mauritshuis, het Eschermuseum en het Vredespaleis. Ben je meer van het winkelen kan je ook je hart ophalen; er zijn talloze kleine en bijzondere winkeltjes in de gezellige straten rondom Bacán. Wil je lekker uitwaaien op het strand? De tram brengt je in nog geen 15 minuten naar de Noordzee.

De kamers

Beide kamers hebben een eigen badkamer (met regendouche) en wc. Ze zijn heel sfeervol en je ziet aan alles dat de inrichting van top kwaliteit is. Geen Ikea kastje, handdoek van de Blokker of Xenos lampje te bekennen! En dan dat bed …. dat is fenomenaal! Toen ik er in stapte voelde ik me als een prinses met de twee luxe kussens en het donzen dekbed. slaapkamer1

bureautje Bacan

Het ontbijt

Qua eten is het ontbijt voor mij hét hoogtepunt van de dag. Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar … daar kan ik me wel in vinden. Ook hier werden wij heel blij van. Er stond een tafel vol verse, veelal biologische producten voor ons klaar. Heerlijke broodjes, volop beleg, kwark met muesli, verse jus en een heerlijk eitje wat tevoorschijn kwam uit een klein pannetje.

ontbijt2 Bacan

Het was kort bij Bacán, maar we hebben van elke seconde genoten. Van de gastvrijheid van Marc en Ab, die je écht behandelen als ware je de koning en de koningin. Van de luxe kamer met het fenomenale bed, de heerlijke inloopdouche, de gezellige omgeving en van het uitmuntende ontbijt. Wij komen zeker terug!

straatje1 Bacan

Bacán bed & breakfast
Molenstraat 39a
2513 BJ  Den Haag
Telefoon 06 34144135
info@bacan.nl

Share.

Leave A Reply