Hoe je met sporten 12 cm verliest in een kleine twee maanden!

0

Zo’n anderhalve maand sport ik nu bij BBB Healthclub en OMG, wat is dat leuk. Je komt er kapot vandaan, dat wel. Je voelt spieren waarvan je niet wist dat je die had, dat ook. Je zweet je helemaal gek in de cabines, dat zeker. Maar vooral: ik voel me heerlijk! Voldaan! Trots op mezelf!

20151029_073559862_iOS

BBB Healthclub heeft een ander concept dan de doorsnee sportschool. Zo is de healthclub alleen maar open voor vrouwen en gaat ze uit van drie pijlers. Het draait bij BBB om coachingvoeding en beweging. Klinkt mooi, maar wat betekent dat dan in de praktijk?

Coaching
Als je voor de eerste keer bij BBB komt heb je een intakegesprek met één van de coaches. Stuk voor stuk toffe jonge vrouwen trouwens, die precies weten wat goed voor jouw specifieke situatie is. Bij de intake word je ook gewogen (oeps, dat was even schrikken) en gemeten. De coaches gaan samen met jou op zoek naar de gezonde leefstijl die bij jóu past.

Voeding
BBB werkt niet aan een oplossing voor eventjes, maar zij geloven in een duurzaam effect. Langere termijn dus, hoe fijn. Door het invullen van eetdagboekjes word je je heel bewust van je eetgewoonten. En trust me, dat is best een confrontatie. Maar goed dat je er eens met andere ogen naar kijkt!  Samen met de coach kijk je naar je voedingsgewoontes en krijg je top suggesties voor verbetering. Ook vind je online lekkere en gezonde BBB-proof recepten om je te helpen.

Beweging
Bij BBB beweeg je in een warmtecabine (max. 50 graden).  Het is even wennen, maar bewegen in warmte is goed voor de bloedsomloop en het zorgt voor flexibiliteit. Daarnaast stimuleert de warmte de vetverbranding en is zacht voor de spieren. Doelgericht en efficiënt dus! Binnen een half uur ben je klaar! En hé, is dat even fijn! Doordat de bewegingsprogramma’s persoonlijk op maat worden samengesteld, train je precies die gedeeltes van je lichaam waar je centimeters wilt verliezen. Ik heb de focus op buik en taille en guess what? Na een kleine 2 maanden sporten ben ik overall al 12 cm kwijt.

20151029_080312459_iOS

Vind je het leuk om ook in de zaal of in groepsverband te sporten, dan kan je ook meedoen met de zaallessen zoals yoga, pilates en shape.

Tops
Het is heel fijn om hier te sporten om meerdere redenen:
* De benadering is heel persoonlijk. De coaches weten allemaal je voornaam en daardoor voel je je speciaal en welkom. Je bent bij BBB echt een individu en niet onzichtbaar in een grote groep.
* In de cabine ben je met een half uur klaar met je oefeningen. Heel handig want dat maakt sporten ’s ochtends vroeg of tijdens je lunchpauze mogelijk.

Tips
* De openingstijden zijn heel divers en breed maar het zou mij heel goed uitkomen als BBB ook in de middag open was. Nu zijn ze tussen 13.00 en 17.00 gesloten. In het weekend gelden overigens andere openingstijden.

FullSizeRender

Ik sport bij BBB in Den Haag, maar je vindt BBB ook in Amsterdam, Tilburg en Utrecht.
BBB Den Haag
Frederikstraat 12c
2514 LK Den Haag
Telefoon: 088 64 40 070

Share.

Leave A Reply