Museumnacht 2015, ook voor kinderen!

0

dc290c6ecb9d2da6462014c3Op zaterdag 5 september gaan alle Haagse musea open en bloot tijdens de zesde editie van de Museumnacht. Laat je onderdompelen in cultuur! Vanaf 8 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts kan je bij zo’n 40 instellingen zien wat ze in huis hebben en bieden ze een speciaal programma, geïnspireerd op hun collecties of tentoonstellingen. Je kan bijvoorbeeld het nieuwste museum van de stad gaan bekijken: het ADO Den Haag Museum. Of je gaat een jenevertje proeven bij het Jenevermuseum van Kleef. En heb je er dan nog niet genoeg van? Kom dan feesten op de afterparty in het Paard van Troje!

Flora-Gattina-klein-bewerkt

Kindermuseumnacht

Dat een museum ook voor kinderen leuk is, zal je merken tijdens de Kindermuseumnacht. Met te gekke optredens en verrassende activiteiten maken de jonge nachtbrakers kennis met het culturele aanbod van de stad. Om 4 uur ’s middags wordt de Kindermuseumnacht feestelijk geopend in het Gemeentemuseum. Van half 5 tot 8 uur zijn in de deelnemende instellingen leuke, grappige, spannende of boeiende dingen te beleven; hoe leuk is dat! Bezoek bijvoorbeeld het Museon, of kom mega grote bellen blazen bij de Centrale Bibliotheek aan het Spui!

Kindermuseumnacht-bellen

Entree voor kids (van 4 t/m 12 jaar) is gratis. Dan moet er wel een begeleider bij zijn die een geldig Museumnacht ticket heeft. Kinderen krijgen wel een eigen toegangsbewijs én een leuke giveaway.

Je koopt de kaarten voor de Museumnacht online.

foto’s: www.museumnacht.nl

 

 

 

Share.

Leave A Reply