Musical Ciske de Rat in World Forum Theater

0

Musical ciske de ratDe Musical Ciske de Rat heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder die van Beste Musical. Dat dat niet voor niks is, ontdekte ik toen ik deze week in het World Forum Theater de musical bekeek. Het verhaal is natuurlijk bekend, maar toch is er een bijzondere draai aan gegeven door het aan de wereldoorlog te koppelen.

Musical Ciske de Rat in World Forum Theater

Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de man (Danny de Munk) verteld. Andere rollen worden gespeeld door onder anderen Brigitte Nijman, Bas Keijzer, Ellen Evers en Ad Knippels. De musical is op 20 november 2016 in premiere gegaan en maakt momenteel een tour door de grote theaters in Nederland. Tot en met zondag 7 mei kun je de musical in Den Haag dus bekijken, daarna trekken ze weer verder. Als je kaarten wilt, en dat is ècht een aanrader, dan kun je ze via deze link online bestellen.

ciske de rat

Nostalgie

Voor mij als veertiger was het echt nostalgie. Ik kan me de film nog levendig herinneren, dat was toen ik zelf kind was. Ik kon me toen goed verplaatsen in de kleine Ciske en wat hij meemaakte. Er werden wat traantjes weggepinkt! Leuk om te zien hoe ze in deze musical niet alleen het verhaal van de kleine Ciske vertellen, maar ook verder borduren op Ciske in volwassenheid. Zo is het verhaal niet uitgekauwd, maar krijg je als toeschouwer juist zin om verder te kijken. Je weet namelijk nog niet wat er komen gaat. En dat ga ik hier ook niet vertellen, want dan haal ik de magie voor je weg.

Avondje uit

Ik zou zeggen: wie zin heeft in een avondje uit, zorg dat je deze week nog gaat. Krijg toch allemaal de klere en bestel die kaarten gewoon! Veel plezier alvast 😉

ciske

Share.

Leave A Reply