Nederlands Bierproeffestival

0

week van het nederlandse bierBierliefhebbers opgelet! Het Nederlandse Bierproeffestival komt er aan! Op donderdag 19 mei 2016 van 18.00 tot 22.00 uur bieden tientallen Nederlandse brouwerijen in de Grote Kerk van den Haag een verscheidenheid aan bieren aan, van grote bierbrouwers tot kleine speciaalbierbrouwers uit alle delen van het land. Met het festival wordt tevens het startschot gegeven voor de opening van de vijfde editie van de Week van het Nederlandse Bier.

Informatie
Tegen een betaling van 15,- euro krijg je bij ontvangst een proefglas, 2 consumptiemunten, zodat je optimaal kennis kan maken met de diversiteit aan Nederlandse biersmaken. Bezoekers kunnen genieten van veel verschillende biersoorten, diverse interessante masterclasses volgen en met brouwmeesters in gesprek gaan over het brouwproces.

Foodtruckplein
Tijdens deze jubileumeditie viert het Bierproeffestival zijn vijfjarig bestaan en kunnen bierliefhebbers ruim 150 verschillende Nederlandse bieren proeven van 40 brouwerijen. Naast bier kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst ook genieten van andere lekkernijen op het foodtruckplein en vinden er diverse optredens plaats van bands en dj’s.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Facebook
Website

bierproeffestival

Share.

Leave A Reply