Zó is schaatsen super leuk!

0

Schaatsen is steeds minder populair bij kinderen. Ondanks Nederlandse toppers als Ireen Wüst en Sven Kramer, zijn er steeds minder mensen lid van een schaatsvereniging. Volgens de schaatsbond komt dat vooral door minder strenge winters. Kinderen beginnen minder snel met schaatsten als er geen natuurijs is. Ook zijn er steeds minder schaatsbanen in Nederland. En dat is toch heel erg jammer! Gelukkig is er in Den Haag een hele mooie schaatsbaan te vinden; de Uithof. Ligt er geen natuurijs? Dan kom je toch lekker binnen schaatsen!

20151104_143439998_iOS

De 400 meter lange ijsbaan is semi-overdekt en op het middenterrein ligt de funrink, die je gemakkelijk via de loopbrug bereikt. Daar hoef je geen rekening te houden met de verplichte rijrichting op de ijsbaan; dus ga daar lekker oefenen en je rondjes draaien! De Uithof is elke dag open voor vrij schaatsen. Heb je geen schaatsen? Geen nood, voor een prikkie huur je een stel bij Oomssport, de sportwinkel die je in de Uithof vindt. Een dagkaart schaatsen voor een volwassenen kost je 8 Euro, een kind betaalt maar 5,50.

contact-slide1

Schaatsles nemen kan natuurlijk ook. Een professioneel team van gediplomeerde schaatsleraren staat voor je klaar, of je nu een beginner bent of al aardig kan schaatsen. Voor de kinderen is er in vakanties de Happy Kidsweek. De kinderen krijgen op een speelse manier schaatsles en doen spelletjes op het ijs. De laatste dag wordt feestelijk afgesloten met een diploma, medaille, kleurplaat kleuren en gezellig eten met z’n allen.

What else?
Schaatsen is niet het enige wat de Uithof te bieden heeft. Je kunt er klmmen op de klimwand, skiën of snowboarden op de piste en als je van racen houdt, ga je fijn wat rondes karten. Ook de horeca is heel uitgebreid, het complex biedt 4 verschillende locaties waar je wat lekkers eet en drinkt.

img-e8a695575df4deb27f4c56253e57b2cd

Meer informatie over de Uithof vind je op de website.

 

Share.

Leave A Reply