Madurodam by Night, een winters sprookje

0

madurodam by nightAl de hele kerstvakantie kun je Madurodam by Night bezoeken. De meeste mensen die in Den Haag en omstreken wonen, zijn vast wel eens in Madurodam geweest. Toch is dit een geheel andere ervaring. Madurodam is verlicht met wel 65.000 extra lichtjes en tot en met 5 januari tot 20.00 uur ’s avonds geopend. Wil jij deze unieke ervaring ook beleven? Kom dan nog snel naar Madurodam by Night!

Madurodam by night, een winters sprookje

Zo zag je Madurodam nog nooit: Nederland bedekt onder een laagje sneeuw, kerstversiering overal, een oliebollenkraam vol klanten en natuurlijk de Elfstedentocht. Die gaat in Madurodam wèl door. De vuurkorven, geur van warme chocolademelk en de duizenden lichtjes maken het sfeervolle geheel af. Verder kun je natuurlijk alle attracties bezoeken die er normaal ook zijn. Het is ’s avonds niet zo heel druk, dus uitgebreid de tijd om alles goed te bekijken, zonder hordes mensen om je heen.

madurodam by night muziektent

Winterse gezelligheid

Op het Winterplein midden in het park staan picknicktafels en een blokhut waar je heerlijke winterse lekkernijen kunt halen. Denk aan koffie, glühwein, hot choco. Voor de echte winterse gezelligheid stop je hier natuurlijk even om warm te worden bij een vuurtje met een lekker drankje.

kazen madurodam

Instagram foto’s in Winters Madurodam

Madurodam by Night leent zich bij uitstek om romantische Instagramfoto’s te maken. Onze puberdochter ging helemaal los en wij hebben zelf ook een paar leuke kiekjes gemaakt. Via de hashtag #madurodambynight op Instagram kun je alle foto’s van bezoekers zien en ideeen op doen voor jouw perfecte instagram foto.

kids in madurodam by night instagram foto madurodam

Speurtocht voor de kinderen

Voor de kinderen is er een sneeuwpoppen speurtocht. Overal in het park staan sneeuwpoppen verstopt met een letter. Deze letters vormen een woord. De speurtocht krijg je bij de ingang. Mijn kinderen vonden het ontzettend leuk om alle sneeuwpoppen te zoeken en te puzzelen wat het woord moest zijn. Het was een leuke leidraad om het park te doorkruisen aan de hand van de speurtocht. Het gaf de kinderen meteen wat structuur.

schaatsbaan madurodam sneeuwpop speurtocht

Warm aankleden!

Het is natuurlijk wèl koud als je ’s avonds Madurodam bezoekt. Kleed jezelf en de kinderen dus goed aan. Een warme trui en broek, dikke sokken, een goede winterjas, sjaal, muts en eventueel wanten zijn geen overbodige luxe. Als je goed bent voorbereid, is Madurodam by Night een magisch uitje voor een winterse avond in de kerstvakantie. Zelfs na een hele dag thuis op de bank vanwege slecht weer is het een leuke afsluiter van de dag.

oliebollenkraam madurodam

Praktische informatie

Madurodam by Night is nog te bezoeken tot en met zondag 5 januari. Extra tip: in Scheveningen is ook het  Cool Event Scheveningen en je kunt combinatietickets kopen voor beide evenementen. Voor slechts 20,00 euro geniet je van twee gave winteruitjes, die je op dezelfde of juist twee losse dagen kunt bezoeken. Deze tickets zijn verkrijgbaar via de website van Madurodam en het Cool Event Scheveningen, en te gebruiken tot en met 5 januari.

kerstmarkt in madurodam

Share.

Leave A Reply