Kinderconcert ‘Het sprookje van Peer Gynt’

0

Een Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Denk niet dat de kinderen moeten stilzitten en luisteren, dat is niet de insteek. Het is vooral de bedoeling dat er veel contact is tussen de orkestleden en de kinderen. Zo ervaren ze een totaal-beleving rondom klassieke muziek en instrumenten. Na afloop van de voorstelling moeten de kinderen bovendien ook samen met de musici te intrumenten uitproberen. Wie weet worden ze enthousiast of ontdekken ze hun muzikaal talent?

peer gynt residentieorkest

Het sprookje van Peer Gynt

Zondag 22 april, 11.00 uur staat in het Haagse Zuiderstrandtheater Het sprookje van Peer Gynt op het programma. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De eigenwijze Peer doet alles wat niet mag en beleeft daarom de gekste avonturen. Laat je betoveren door de bijzondere beelden, het spannende verhaal, verteld door Lotte van Dijk, en de prachtige muziek van Grieg, gespeeld door het Residentie Orkest o.l.v. Ivan Meylemans.

Meer over het Residentieorkest

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag en is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Share.

Leave A Reply