Pasen met Dummie de mummie

0

PERSFOTO Dummie de mummie_illustratie Ellie HeesAlle kinderen kennen tegenwoordig de boeken en films van Dummie de Mummie wel. Bloedstollend spannen en soms reuze grappig. Voor fans van Dummie de mummie en het oude Egypte is er op maandag 2 april, tweede paasdag, een feestelijke Dummie de mummie-dag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Niet “leuk in Den Haag” dus vandaag, maar “leuk in Leiden” 🙂 Gelukkig prima aan te rijden!

Wat is er te doen?

Schrijfster Tosca Menten en Dummie de Mummie geven twee vrolijke voorstellingen. Ook delen ze handtekeningen uit en alle fans kunnen met hen op de foto. Er is zelfs een gratis speurkaart om met Dummie de Mummie in de museumzalen naar eieren en hazen te speuren. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen om te winnen. Creatieve kinderen kunnen hun hart ophalen bij de knutseltafels. Een hiërogliefenposter of mummiemasker maken kan de hele dag bij de Egyptische tempel in de hal. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via www.rmo.nl/dummiedag2018.

Programma

Het programma voor de ochtend en de middag is als volgt.

Ochtendprogramma (11.00 – 13.00 uur)

  • 10.00 uur: museum open
  • 11.00 – 11.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 11.30 – 13.00 uur: signeren door Tosca
  • aanmelden voor het ochtendprogramma www.rmo.nl/dummiedag2018

Middagprogramma (14.00 – 16.00 uur)

  • 14.00 – 14.30 uur: optreden Tosca en Dummie in de Tempelzaal
  • 14.30 – 16.00 uur: signeren door Tosca
  • 17.00 uur: museum sluit
  • aanmelden voor het middagprogramma via www.rmo.nl/dummiedag2018

Speurtocht

Voor echte Dummie de mummie-fans is er ook een Dummie de mummie-speurboekje (€ 2,95) met opdrachten en puzzels. Dat maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor jarige Dummie-fans kan er een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) geboekt worden. Alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie de mummie-kwartetspel zijn te koop in de museumshop. Tosca’s nieuwe steek-de-mouwen-uit-je-handen-boek ‘Streepjescode Blauw’ is vanaf 2 april te koop.

 

Share.

Leave A Reply